У суботу, 5 листопада, Тернопіль ярмаркуватиме. О 9-й годині ранку розпочнуть свою роботу традиційні осінні ярмарки.

Міським жителям сільськогосподарські і переробні підприємства області запропонують великий асортимент продукції. Це і всі види круп (гречана, ячмінна, пшенична, кукурудзяна, горохова, перлова), борошно, цукор, м’ясо яловичини і свинини, риба, масло, ковбасні вироби, різноманітні консерви, капуста, морква, буряк, цибуля, яблука, зерно пшениці, ячменю і вівса. Ціни будуть, обіцяють в обласній адміністрації, значно нижчі за ринкові.

– Ви знаєте, що у минулому році був ажіотаж і на картоплю, і на цукор, і на гречану крупу особливо. Ми її продавали на ярмарках, які ми проводили, по 14 гривень за кілограм, а картоплю по 3,50-4 гривні. Зараз ціна картоплі буде 1,30 грн., гречки – 9 гривень, цукор буде по 6,50 грн., капуста – по 80 копійок, морква 1,50 -1,80 гривень, буряк – 1 грн., цибуля – 1,50. Це суттєве зниження цін. Звичайно, населення міста зможе придбати ці продукти в необхідній кількості, – запевнив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Хома.

Окрім того, м’ясо яловичини на кості продаватимуть по 25-30 гривень за кілограм, свинини – 35-38 гривень, сало – по 15-20 гривень. До речі, сьогодні на ринку ціна одного кілограма сала сягає 30 гривень.

Як зауважив Андрій Хома, традиційні осінні сільськогосподарські ярмарки проводяться не лише у Тернополі, а й у всіх райцентрах області. А щосуботи кожен район по черзі везе свою продукцію на ярмарок у столицю. За Тернопільщиною закріплений Оболонський район Києва.