Міська рада внесла зміни до бюджету міста Тернополя на 2012 рік.

Депутати визначили долю близько 13 мільйонів гривень вільних залишків. Незважаючи на “стогони” міської влади в кінці минулого року, що бракує коштів на захищені статті міська казна по загальному фонду “зекономила” майже 3,2 млн.грн., які в якості вільних залишків перйшли в 2012 рік. Ці кошти міська влада використає вже в новому бюджетному році, доповнивши фінансування зарплати та енергоносіїв в бюджетній сфері, а також на фінансування чиновників виконавчих структур міста. Як пояснила начальник фінансового управління міської ради Надія Кучер, ці зміни, в першу чергу, викликані необхідністю погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 1 січня 2012 року, і дозволить трохи покращити фінансовий стан бюджетної сфери міста. Так, за рахунок вільних залишків по загальному фонду направлено 3,2 мільйона гривень на погашення кредиторської заборгованості. З них: 1,4 мільйона гривень виділено управлінню освіти, 140 тисяч – охороні здоров’я, 31,5 тисячі гривень – управлінню молоді і спорту, 242 тисячі гривень – культурі.

Крім того, як повідомила Надія Кучер, за рахунок вільних залишків по спеціальному фонду розподілили 7,2 мільйона гривень.  З них: 2,2 мільйона гривень – на реконструкцію фонтанів, 238,2 тисячі гривень – на відведення дощових вод на вулиці Галицькій, 205,8 тисячі – на виготовлення проектної документації станції знезалізнення води. І 370 тисяч гривень виділено управлінню молоді на реконструкцію стадіону.

За словами  Надії Кучер, сьогодні на бюджетній комісії було прийнято звернення управління ЖКГ, згідно з яким було зменшено кошти призначені на благоустрій, капітальний ремонт шляхово-мостового господарства в сумі 1,1 мільйона гривень. Ці гроші підуть на виготовлення проектної документації об’єктів благоустрою. Мова йде про насосну станцію через річку Серет і реконструкція набережної ставу та поповнення статутного фонду тепломереж у частині впровадження теплових пунктів.

На цю тему також читайте:

Міські депутати поділять 13 мільйонів