Тернопільські медики-епідеміологи оприлюднили поради щодо збереження продуктів у холодильниках і морозильних камерах при відключенні електрики :

Норма температури у холодильнику – не менше +4 градуси, у морозильній камері – не менше 0 градусів.
При вищій температурі продукти псуються.
Як запобігти псуванню продуктів при відключенні електрики:

  • Заморозьте заздалегідь контейнери з водою.
  • Купіть сухий або блоковий лід.
  • Не залишайте відкритими двері холодильника та морозильної камери. При закритих дверях продукти не зіпсуються у холодильнику 4 години, у морозильній камері – 48 год, якщо вона повністю заповнена, 24 години – якщо не повністю.
  • Якщо електрики нема понад 4 години – поставте у холодильник лід.
  • Контролюйте температуру у холодильнику з додатковим льодом. Якщо вона більша за 4 градуси тепла – продукти вживати не можна.

Які продукти з холодильника варто викинути:

  • М’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки, якщо вони понад 4 години побули при температурі вищій за 4 градуси тепла.
  • Їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
  • Продукти, які викликають сумніви у безпечності.

Які продукти можна їсти чи повторно заморозити:

  • Ті, які містять льодові кристали
  • Температура яких 4°С або нижча.