У неділю, 4 вересня, у Борщові на фестивалі «БОРЩ,їв» влада та артисти зварили 300 літрів цієї традиційної національної страви та пригостили нею гостей свята.

.

Команда обласної та районної влади, а також команда народних артистів України, під час товариського куховарського змагання, готували борщ у двох 150-літрових казанах. За дотриманням усіх вимог приготування страви спостерігали вправні борщівські господині.

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян, який очолив владну команду, подякував організаторам свята за ідею його проведення.

«Приємно бачити з яким натхненням представники сіл Борщівщини рекламують свої рецепти борщу та пригощають ним гостей фестивалю. Водночас, під час свята пропагується не лише кулінарна майстерність, але й звичаї та традиції того чи іншого населеного пункту. Чи не кожне село демонструє елементи народних костюмів-вишиванок, до столу громаду припрошують троїсті музики. Гарне свято», – сказав голова облдержадміністрації.

Разом із головою Борівської райдержадміністрації Володимиром Жируком, головою Борщівської районної ради Ярославом Роздольським голова облдержадміністрації приготував 150-літровий казан борщу.

Свій казан борщу також зварили й народні артисти України Оксана Пекун, Мар’ян Гаденко та Павло Дворський.

– Наш борщ особливий, бо ми не шкодували грибів, – поділився секретами співак.

На святі була виставка народних ремесел, проводили майстер-класи з стародавніх танців Борщівщини. Охочі могли купити вишиванки.