На ринках деяких провінцій Китаю з’явилася нова харчова добавка, яка дозволяє переробляти порівняно дешеві свинину і м’ясо птиці в продукт, який не відрізняється за смаком від дорожчої яловичини.

За повідомленням китайського радіо, достатньо однієї упаковки яловичої пасти вартістю 45 юанів (менше 7 доларів), щоб “перетворити” 25 кілограмів свинини в таку ж кількість яловичини.

Враховуючи, що кілограм свинини коштує 26 юанів, а кілограм маринованої яловичини – 70 юанів, то на використанні “за призначенням” однієї упаковки яловичої пасти можна заробити близько тисячі юанів (більше 150 доларів).

Однак, за свідченням медиків, неконтрольоване і тривале застосування добавок типу яловичої пасти шкідливе для здоров’я людини і може призвести до важких хвороб, аж до онкологічних захворювань.