У понеділок 9 вересня президент звійснив більше десяти кадрових призначень районного рівня. Не обійшли вони стороною у Тернопільщину.

незаконна агітація за Надію Хоптян на ГусятинщиніУ вотчині дружини голови ОДА Надії Хоптян, Собаня Олександра Володимировича звільнили з посади голови Гусятинської районної державної адміністрації. Замість нього призначили молодого і амбітного чиновника, колишнього районного керівника земельних ресурсів. До призначення на посаду він також керував фірмою “Наш компроміс”  зареєстрованою в Копичинцях.

Призначити Баниру Ігоря Зіновійовича головою Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області, йдеться в розпорядженні Януковича.

Цього чиновника слід вважати креатурою сім’ї Хоптянів. Для введення нових кадрів у владну вертикаль вони часто використовують “земельну” службу. Не останню роль у вчорашньому призначенні, кажуть, зіграв син Хоптянів – Вадим, який раніше посприяв кар’єрі кількох своїх товаришів.

Дя Гусятинщини це призначення принципових змін не принесе. Центр прийняття всіх важливих рішень незмінний – кабінет голови районної ради.