На Тернопільщині хліб продовжує дорожчати. Вартість головного продукту коливається від дванадцяти до двадцяти п’яти гривень за буханку, залежно від виробника.

Тернополяни стверджують: стрибок цін на хлібобулочні вироби помітили восени.

«Хліб у нас чомусь дорожчає постійно. Діти живуть у сусідній Хмельницькій області, то у їхніх крамницях хліб та інші хлібобулочні вироби дешевші десь на третину. Дуже неприємно, що в нас дорожче, бо здається, що об’єктивних причин для цього немає», – каже тернополянка Ольга Герасимчук.

В обласному управлінні статистики негативну тенденцію підтверджують: хліб справді зростає в ціні. Упродовж шести місяців зафіксували здорожчання на 7 – 10%.

У департаменті агропромислового розвитку ОДА запевняють: підвищення цін на хліб з дефіцитом зерна не пов’язане. Адже цього року аграрії зібрали добрий врожай – намолотили близько 2 млн. тон зерна. Ціну хліба зумовлюють ринкові фактори: попит і пропозиція.  

Софія Романська