У суботу, 3 грудня, Тернопіль знову ярмаркуватиме. Сільськогосподарську продукцію в обласний центр традиційно привезуть з усіх районів нашої області. Ціни у порівнянні із ринковими обіцяють на 15-20% нижчі. Зараз фахівці вивчають їх на ринках міста, щоб скласти рівень цін для ярмарків.

Про ефективність проведення таких сільськогосподарських торговиць, як стверджують обласні чиновники, свідчить швидкість, з якою тернополяни розкуповують продукцію.

– На двох останніх ярмарках вся продукція розбиралась вщент, машини їхали додому пусті. І розкуповувалася дуже швидко. Деколи ми проводили ярмарки до 12-13 години, а тут буквально в 11 годині ярмарки завершувалися, бо не було що вже реалізовувати, – розповів начальник головного управління агропромислового розвитку Андрій Хома.

Відтак перед сільгоспвиробниками і переробними підприємствами поставили завдання привезти ще більше продукції і у ще більшому асортименті. Окрім того, доручили підприємцям забезпечити і гаряче харчування.

– Будуть борщі, вареники, смажені котлети, чай, козацькі каші, щоб ярмарок був проведений на високому рівні у гарній і урочистій обстановці. Щоб люди не тільки прийшли і купили, а якщо хтось хоче ще й з’їли свіжої каші, свіжого борщику та інших страв, – зазначив Андрій Хома.

До речі, це вже буде дев’ятий ярмарок, який відбудеться цього року у Тернополі. На попередніх восьми загалом продали продукції на 28,3 мільйона гривень. Ще один ярмарок цього року планують провести перед святом Миколая.