.

Мережа ресторанного господарства на початок 2011р. налічувала 916 об’єктів на 53,2 тис. місць. У порівнянні з попереднім роком їх кількість знизилась на 17 об’єктів, або 1,8%.

.

Про це повідомляє ЗІК за інформацією Головного управління статистики у Тернопільській області.

Розрахункова кількість місць на один об’єкт ресторанного господарства становила 58 місць проти 56 у 2009 році.

У загальній кількості підприємств ресторанного господарства переважають їдальні (79,8%), тоді як розрахункова кількість місць на один об’єкт найвища в ресторанах – 110 місць.

Найбільше об’єктів ресторанного господарства зосереджено в обласному центрі – 122 одиниці, або 13,3% від загальної кількості, а найменше в Підгаєцькому, Монастириському та Тернопільському районах (21–28 одиниць, або 2,3–3,1%).

Забезпеченість населення області закладами ресторанного господарства на 10 тис. осіб складає 8 одиниць та 490 місць.