Шостого січня в українців – Свята вечеря, а сьомого вони святкуватимуть Різдво Христове. Щороку народження Христа нагадує, що Бог пам’ятає і любить кожного. Він бажає всім миру і добра, щоб зірка, яка зійшла над Вифлиємом під час його народження, освітлювала шлях до добра і щастя.

Переддень Різдва – Свят-вечір починався з появою на небі першої зірки. У цей день піст особливо суворий, – повідомляє TV-4.

За біблійними переказами, Діва Марія із Йосифом втекла з Назарета, де Ірод наказав убити всіх немовлят. Цар злякався, що Син Божий зможе зайняти його трон. У Віфлеємі Марія та Йосиф не змогли знайти житла. Тоді зайшли до одного з хлівів. Там, у яслах, і з’явився на світ Ісус.

– Різдво Господа Бога нашого Ісуса Христа кличе нас завжди жити вірою, свідчити свою віру не тільки в церкві і на свята, а й кожного дня в родинному житті, на місці праці, навчання, в часі радості та терпіння. Молімся за Україну, молімся за наше майбутнє, за дітей, щоб зростали в любові до Бога, щоб не втратили історичної пам’яті, щоб не цуралися рідних традицій, любити щиро свою землю, – закликає Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.

Різдво Христове – одне з найбільших дванадцяти свят. Ісус прийшов на світ, щоб з’єднати усіх людей в єдине ціле. А тому Різдво вважають днем єднання та прощення усіх образ та незгод.

– Наша жива віра і правдива любов до Бога і до ближнього, до христової церкви, до України – це найкращі дари, які ми можемо скласти перед новонародженим Христом разом із царями, що прибули з далеких країв до Вифлеєму. У ці Різдвяні дні, коли ми так близько відчуваємо Божу присутність і любов, прославляймо і дякуймо Йому за дари Святого Духа, які так щедро зливає на нас всіх і церкву загалом, – каже митрополит Тернопільсько-Зборівський.

Готуючись до Різдва, треба помиритися із ближніми, простити всі образи та повернути борги, аби з чистим серцем перед людьми і перед Богом зустріти новонароджене дитятко.