До Великодня ціни на м’ясо підняли на 3-5 гривень. Так шинку яловичу на Центральному ринку зараз продають за ціною 42-23 грн, свинячу – за 45-46 грн. Попри високі ціни покупців з кожним днем стає все більше.

Про це пише “20 хвилин”.
Напередодні Великодніх свят біля прилавків із м’ясом людно. Кожен поспішає купити шинку чи полядвицю. Цього тижня – справжній ажіотаж. Наступного черги вже будуть за готовими ковбасами та шинками, прогнозують продавці.
Полядвицю у середу, 13 квітня, продавали за 37 гривень, сало – від 5 гривень, ребра – 15-17 гривень.
– Віддаємо ребра дешевше, щоб заохотити покупців. Адже зараз їх не беруть, купують м’ясо, – розповідає продавець м’яса на Центральному ринку пані Ольга. – Звичайно, під час посту покупців було дуже мало. То й ціни ми опускали.
Останні декілька днів попит на свіже м’ясо почав рости. Та й ціни підняли на декілька гривень, зізнаються продавці.
– Якраз такий період, що всі готуються до свят і купують м’ясо. Наступного тижня вже не буде такого ажіотажу, – додає продавець пані Марія.
Але якщо кілограм свіжого м’яса коштує до 45 грн, то ковбаса – 60 грн і вище, додає пані Ольга.
– І це ж невідомо, скільки того м’яса в ковбасі. А тут – все натуральне, тому люди купують, – продовжує вона.
Покупці погоджуються з продавцем. Так тернополянка Ярослава Гарна каже, що на ринку купує лише ковбасу на свята. А ковбасу беруть домашню, у знайомих в селі. Інша жінка – пані Галина, яка стояла в черзі за м’ясом, додає, що ковбасу таки купує. Але завжди іде до магазину одного і того ж виробника.
– Ну що за свята без ковбаси? І в кошику. І на столі без ковбаси буде пусто. Так само, як і без шинки, – каже пані Галина. – А шинку робимо самі. Раніше родичі з села передавали трохи м’яса. А тепер купуємо його на ринку.