24 серпня у с. Покропивна Козівського деканату освятити пам’ятник героїв «Небесної сотні». Меморіал споруджено за задумом настоятеля місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Романа Гука на пожертви вірних парафії, а реалізував його Михайло Гнида.

На Чин освячення зібралися жителі села, о. Євген Мушинський, о. Андрій Гураль та священик православної церкви о. Тарас Фука. Пам’ятник символічно представляє події на Майдані, тут є шини і вогнище, а всередині – гранітна плита з майданівською поезією.

«Пам’ятник став останнім елементом меморіального комплексу на честь «Небесної сотні», – розповідає о. Роман Гук. – На 40-ий день після трагічних подій у Києві ми посадили 100 фруктових дерев. Всі дерева на честь наших героїв. Знаковим є те, що кожне дерево прийнялося».

Висаджений парафіяльний сад має також біблійну символіку. Отець Роман каже, що «сад є уособленням раю, сад – предвічна туга людини за втраченим Раєм. Наші герої любили Україну і Бога, Господь хотів провірити їхню любов, вони показали, що ціллю їхнього життя було вчинити нашу Батьківщину квітучим Божим Раєм, де панує любов, мир і справедливість».

У події взяв участь сільський голова Олег Лоїк, голова обласного товариства «Просвіта» Петро Шимків.

Відтак відбулася заупокійна Панахида та патріотичний концерт, повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.