Вартість основного продуктового набору цього року зросла на третину, – такі результати соціологічних досліджень. Відтак головний атрибут святкового столу – салат Олів’є, теж подорожчав, як мінімум, на двадцять відсотків.

Тернополянам радять не захоплюватися олів'єЛідером святкового меню українського столу залишається салат Олів’є. За соцопитуваннями, його готує вісімдесят відсотків українців. Вартість салату залежить від інгредієнтів, ціна яких цього року серйозно зросла.

«На салат Олів’є потрібне м’ясо або ковбаса. М’ясо цього року зросло в ціні десь на п’ятнадцять або двадцять п’ять відсотків. Овочі теж подорожчали. Картопля, морква, цибуля цього року теж дорожча на кілька гривень тому я думаю десь за такий салат на свята доведеться викласти не менше ста гривень. Хоча цей салат, порівняно з іншими є ще економним варіантом», – розповідає продавець Ольга Маньковська.

Дієтологи радять, щоб зекономити і не нашкодити своєму організму, потрібно відмовитися від алкоголю і надавати перевагу нежирній овочевій їжі.