На сайті президента щодня починають з’являтися повідомлення про заміну голів районних державних адміністрацій в різних областях.

Більшість з них пов’язані з невдалими показниками партії влади у ввірених адміністративно-територіальних одиницях. “За збручем” припускає, що таких офірних цапів призначать й на Тернопільщині. Наприклад, не виникає сумнівів, що зміниться керівник РДА в Чортківському районі. Тезка і висуванець Ярослава Сухого – Ярослав Стець практично не має шансів залишитися на займаній посаді. Мало того, що ПР на Чортківщині здобула 5 нещасних мандатів, як сам голова райдержадміністрації програв вибори до райради по одному з сіл району, набравши найменшу кількість голосів серед кандидатів.

Висока ймовірність, що залишать свої посади ті керівники районів, в яких перемогли представники “Батьківщини”. У першу чергу це стосується Козівського(голова РДА – Юрій Пудлик) і Теребовлянського районів(Юрій Дзюбан), де партія влади програла спілці “Батьківщини” і “Свободи”.

На Зборівщині, де також переміг представник “Батьківщини”, ситуація заплутаніша, бо владі вдалося нав’язати свого заступника і продемонструвати на всю область подвійні стандарти “Батьківщини”.  Менше надій зберегти посаду має голова Збаразької РДА Володимир Гульовський, який єдиним з голів РДА йшов на вибори за списком іншої, ніж партія влади, політичної сили. Хоча його може врятувати від звільнення те, що головою Збаразької райради таки стала “регіоналка”. Також невідомо як поставляться до дій голів РДА у Бережанському та Тернопільському районах, де до влади прийшли представники помаранчевих партій.  В першому випадку районна влада взагалі не висувала свого кандидата, а в другому – кандидат від влади програв діючому голові райради.

Також ротація не обмине решта районів. Наприклад, в деяких, що довго тягнуть з сесіями, голови РДА відчувають, що у виконавчій владі “земля горить під ногами”, тому будуть прориватися будь-яким способами до спокійних крісел голів райрад.

Ще одна категорія – ті, що чекають підвищення. Лавка резервістів тут поки що коротка. “За збручем” вже розповідав, що усі шанси підвищитися у ранзі має голова Підволочиської РДА Валентин Хоптян, який має в Адміністрації Президента впливових покровителів.