Імпортовану сільськогосподарську продукцію в Україні перевірятимуть на наявність діоксину.

Про це повідомий голова Державної санітарно-епідеміологічної служби Сергій Риженко, інформує Економічна правда.

За його словами, відповідні дослідження будуть проводитися в Інституті екогігієни і токсикології.

Необхідність такої перевірки пов’язана з тим, що на початку січня в ЄС виявлено діоксин в сільськогосподарській продукції, яка була вироблена в Німеччині. Мова йшла про продукцію місцевих птахофабрик, зокрема яйця.

Діксин є небезпечною речовиною, токсичність якої проявляється в дуже малих дозах. До того ж, науці невідома інша речовина штучного походження, яка б настільки ушкоджувала живі організми в таких невеликих дозах.