У Тернополі відчинив двері музей солодкого мистецтва. Відтепер мешканці та гості обласного центру зможуть подивитися та скуштувати торти унікального приготування та ексклюзивні шоколадні скульптури, повідомляє ІНТБ.

.

– Шоколад має багатовікову історію, вона бере початки задого до нашої ери, коли шоколад почали споживати ацтеки. Я вважаю, що це – дивовижний продукт, – повідомив координатор проекту «Музей шоколаду» Андрій Яблочков

Головна ідея музею, це розповісти споживачам солодощів історію виникнення шоколаду та особливості його приготування, каже Андрій Яблочков. Сьогодні для ласунів щодня з’являється щось новеньке. Люди обирають, що найбільше до вподоби. Але завдяки такому солодкому проекту можна дізнатись що, до прикладу, у білому шоколаді практично немає какао і його не рекомендовано вживати тим, хто хоче схуднути. А ось плитка натурального, чорного – не зашкодить, а навпаки корисна, особливо для людей із хворим серцем та вагітним.

– Шоколад – це не лише їжа, це ще й мистецтво. Шоколад надихає людей, які могли б робити з каменю, дерева, інших матеріалів різноманітні скульптури, вони почали робити це з шоколаду. Це – містика, – продовжує Андрій Яблочков.

Музей працюватиме в Тернополі три місяці. Солодкі експонати уже бачили мешканці Львова, Одеси, Івано-Франківська, Ужгорода, Вінниці та ще кількох міст України. Музей шоколадного мистецтва у нашому обласному центрі суттєво відрізняється від інших, кажуть організатори. Окрім запашних експонатів, тут буде «монетний двір» і конкурс для маленьких шанувальників ласощів «Розмалюй Шоколандію.