50% хліба, який потрапляє на столи тернополян, а це 50 тисяч тонн, випікається на малих підприємствах або фізичними особами. Однак не усі ці структури сьогодні працюють легально. На цій проблематиці зосередив увагу голова облдержадміністрації Валентин Хоптян на зустрічі із виробниками хліба.

За тиждень виправити ситуацію губернатор доручив, як самим підприємцям, так і відповідним контролюючим органами.

– Вам буде простіше і легше. Ви будете ходити з гордо піднятою головою і нічого не боятися. До вас навіть на перевірку ніхто не буде ходити, коли наведете порядок. Я це вам кажу по людські, щиро і відверто. Якщо ви мене зрозумієте, то ми друзі. Ви можете заходити до мене і з будь-якого питання отримувати підтримку. Якщо ж ви будете і далі тишком-нишком працювати, то так не вийде, бо Президент поставив завдання навести порядок в країні, – пригорозив губернатор.

Також Валентин Хоптян запевнив, що сьогодні підстав для здороження хліба і хлібобулочних виробів в області немає. У порівнянні з минулим роком, борошно впало у ціні на 100 гривень.