Дієтологи рекомендують у спеку повністю змінити раціон. Спеціалісти пояснюють: під час традиційного харчування організм людини переносить високі температурні показники набагато складніше.

Жителям краю радять збагатити раціон харчування вітамінізованою їжею, яка підвищує обмін речовин. Серед таких продуктів: капуста, огірки, лимон, помідори, кабачки, баклажани, яблука, петрушка, кефір, яйця. Ці продукти радять комбінувати з іншими. Під час спеки просять відмовитися від м’ясної жирної їжі та кондитерських виробів. Оскільки ці продукти підвищують потовиділення і ускладнюють травлення.

«Літо – найкраща пора для розвантажування організму. Тим, у кого є проблеми із зайвою вагою, радимо спробувати літні дієти. Вони переносяться організмом набагато легше і дають більший ефект. А для тих, хто не має зайвих кілограмів, радимо не відмовлятися від ситного сніданку, натомість розвантажити обід і вечерю. Упродовж дня варто пити воду, навіть тоді, коли сильної спраги немає. коли з’являється сильна спрага, це означає що організм сильно потерпає від нестачі води», – пояснює дієтолог Ірина Боровик.

У необмеженій кількості радять вживати свіжі фрукти, вирощені у західному регіоні.

Софія Романська