Польське видання Nowa Europa Wschodnia в матеріалі «Майдан слабшає, але влада не сильнішає» [ www.new.org.pl ] стверджує, що режим Віктора Януковича бореться з масштабними протестами різними методами. Два головних напрямки: застосування жорсткої сили (використання «Беркута» і тітушок) і м’якої сили (дезінформація і дискредитація опозиціонерів і Майдану) .

Владислав Каськів стане головою Тернопільської ОДАЗа інформацією видання, за застосування «жорсткої сили» відповідає секретар РНБО Андрій Клюєв. А от за дискредитацію Майдану відповідає Владислав Каськів, який очолює Держагентство з інвестицій та управління національними проектами.

«Біографія Каськіва дозволяє говорити, що він підходить для такої функції, – пише Nowa Europa Wschodnia, натякаючи на те, що чиновник добре володіє внутрішніми технологіями протестів. – У нього є відповідний досвід під час Помаранчевої революції, а пізніше був лідером знаменитої організації «Пора», яка в 2004 році стала рушійною силою протестів».

Додамо, до уродженець Борщівщини Владислав Каськів минулого року був одним з претендентів на посаду голови Тернопільської ОДА. Тоді Валентину Хоптяну вдалося уникнути відставки.