Третьою за чисельністю фракцією у Тернопільській міській раді є «Наша Україна». Торік на виборах ця політична сила отримала 5 мандатів. Депутатами стали голова Правління ВАТ “Овочторг” Петро Мандзій, генеральний директор «Тернопільбуд» Василь Лило, нині начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк, директор 22 школи Олег Климчук і доцент кафедри фінансів економічного університету Наталія Карпишин. «Нашоукраїнці», як запевняє керівник фракції, із більшістю в міській раді знайшли спільну мову і до опозиції не належать.

– Ні, ми не перебуваємо в опозиції, співпрацюємо і підтримуємо. Сьогодні ми не бачимо таких кроків, які б робила влада, щоб до неї бути опозиційним, – повідомив Петро Мандзій.

Злагоджена співпраця, вочевидь, дає можливість «нашоукраїнцям» і виконувати свою передвиборчу програму.

– Перша за все, за цей рік, ми добилися того, що рішення, які приймаються у сесійній залі завжди розглядаються на комісіях, розглядаються додатково з головами фракцій, погоджуються. І тому десь можливо так злагоджено на сьогоднішній день працює сесія. Ще одне із наших питань було добитися відновлення ремонту доріг. Особливо, міжбудинкових територій. На сьогоднішній день це робиться. І при всій проблемі бюджетного процесу воно зрушилось з місця, – зауважує Петро Мандзій.

Відчув керівник фракції «Нашої України» за останній рік і позитивні зміни. Побоювання, каже депутат, що буде повна політизація міської ради, не справдилися. А зважаючи на складність цьогорічного бюджету, влада зі своїми обов’язками впоралась.

– На сьогоднішній день всі сфери і галузі, які підпорядковані міській раді, вони відчувають, що відбувається контроль за виконаннями тих чи інших завдань. Раніше такого контролю, який є зараз, не було. На сьогоднішній день, я вважаю, всі галузі, особливо комунальна, недофінансовані. І дофінансувати її з місцевих джерел просто не можливо. Бюджет, який нам спустили зверху, настільки жорсткий, що я теж дякую, що знайшли можливість, всі ці бюджетні ями залатати за рахунок місцевих ресурсів. Це теж, я думаю, плюс владі, – вважає Петро Мандзій.

Нагадаємо, на минулорічних виборах «Наша Україна» висувала і свого кандидата на посаду мера Тернополя. Василь Лило у мерських перегонах посів 4 місце. За нього проголосувало 11,7% виборців.

Читайте на цю тему: