Незаконні оробудки, які можливі і на заводах Тернопільської області, викрили у “Народному контролі”. Контрафактний спирт виробляється на державних спиртзаводах. Про це заявив депутат міжфракційного об’єднання партії Андрій Антонищак.

Спирт«Є дві компанії – ДП «Укрспирт» і концерн «Укрспирт». До першого належать 41 завод, а у концерні – 39 заводів, які ще з 2010 року перебувають у стані ліквідації. Утім такий їхні стан дуже вигідний, адже заводи тишком женуть «чорний» спирт», – заявив народний депутат.

При цьому, він наголосив, що виявити виробництво контрафактного спирту на державних заводах не складно.

«Є підпільні цехи, а є цілі заводи, які час від часу працюють. І це дуже просто визначити: за кількістю витрат електроенергії і тепла», – пояснив Антонищак.

Народний обранець наголосив на необхідності створити спеціальну групу для боротьби з виробництвом контрафактного спирту.

«Те, що відбувається на державних заводах – відповідальність правоохоронних органів, які просто закривають очі на очевидні порушення закону. Думаю, на найвищому рівні повинна має бути створена, щонайменше, слідча група з цього питання. Це проблема, яку треба вирішувати, адже йдеться про державні інтереси. Акцизи з «чорного» спирту ніхто не сплачує, не контролює його якість», – сказав нардеп.

Раніше в нашій області працювали аж 17 спиртзаводів. Зараз їх кількість суттєво зменшилася. За можливість користатися з нелегального бізнесу конкурують впливові чиновники та правоохоронці. Партійці з місцевого “Народного контролю” на чолі з Володимиром Бліхарем вже незабаром викриють нелегальні спиртові схеми Тернопільщини.