В області можна спостерігати тенденцію стрімкого зростання цін на часник. Це пов’язано із нестачею цього продукту. Через недостатнє виробництво на українські ринки завозять імпортний продукт.

Коштує часник від сімдесяти до ста гривень за кілограм. Ціна змінюється мало не щодня. До місцевих супермаркетів уже почали завозити імпортний часник.

«Через нестабільну економіку імпортний продукт не може зараз дешевшати. Тому, не дивно, що дорожчає часник. Але дивно, чому в Україні не достатньо часнику власного, що завозять імпортний», – відзначила аналітик Марія Колесник.

Жителі Тернопільщини від часникового дефіциту не в захваті.

«Не можу зрозуміти, чому в нас проблема з часником. І як може коштувати часник вісімдесят гривень за кілограм? Чому його не вистачає? Невже не можна в Україні достатньо посадити? Одні запитання. Відповідей немає», – каже тернополянка Алла Бобрик.

часникчасник