Українці масово консервують, квасять та маринують. У такій справі найперші помічники сіль та оцет. Але саме ці продукти на Тернопіллі стають дефіцитом, – повідомляє TV-4.

.

У сезон консервації, кажуть продавці, попит на них збільшується – товар розкуповують швидко, а нового – обмаль. Крім того, і ціна протягом двох останніх тижнів зросла. Оцет подорожчав на 40 копійок, а сіль на 25.

Сьогодні на центральному ринку Тернополя сіль та оцет знайти важко. Продавці кажуть – попит на цей товар влітку зростає і переважно саме в сезон консервації він дорожчає на кілька копійок. Проте цього року не тільки подорожчав, а поступово став дефіцитом.

– Оцет коштував в мене 2 гривні, зараз – 2,40, сіль коштувала 1,50, зараз 1,85, закупка піднялася, відповідно, у мене ціни – так само. Оптова ціна оцту була 1,50, зараз – 2 гривні, солі була 1,25, зараз 1,50, – розповів продавець пан Іван.

Гривня вісімдесят п’ять – ціна кілограма солі, проте йодованої – її на ринку більше, але на консервування її не беруть. Звичайну кам’яну сіль продавали по дві гривні за кілограм. Що далі буде з цінами на сіль та оцет продавці прогнозувати не беруться, все залежатиме від кількості товару і попиту на нього.

– Все залежить від людей, якщо люди будуть бігати, шукати і готові платити будь-які гроші, то буде рости. Це ж, фактично, не від нас залежить. Якщо оптовики бачать, що розбирають, то вони піднімають ціну, – каже пан Іван.