27 листопада у суботу  відбулася офіційна презентація Тернопільської Асоціації ІТ професіоналів (ТАІТ). Очолив Асоціацію Сергій Кібіткін, повідомляє ZAXID.NET.

За словами голови Асоціації, ТАІТ має на меті створення ІТ спільноти на Тернопільщині, що об’єднуватиме в собі провідних спеціалістів у галузі ІТ технологій, включаючи програмістів, дизайнерів, інтеграторів, адміністраторів, людей котрі продають ІТ, консультують та впроваджують.

У ході презентації Асоціації ІТ професіоналів окрім представлення її організаторів було проведено також ряд цікавих заходів, серед яких: виставка високотехнологічних продуктів, змагання на швидкість збірки ПК серед комп’ютерних фірм Тернополя та перший в Тернополі QR-квест. Під час QR-квесту переможцем стала команда “LIARS” (Тернопіль). Її учасники найшвидше виконали усі задачі, розміщені в QR-мітках у спеціальних контрольних пунктах ТРЦ “Подоляни”.

Щодо змагань на швидкість збору ПК, то тут перше місце виборола команда комп’ютерної фірми “GURU”. У першому турі чемпіонату з перегонів роботів “Roborace” перемогла команда “MAD-CAT” з Тернополя. Друге і третє місця вибороли команди “G-Force” (Тернопіль) та Львівська МАН відповідно. Команда “MAD-CAT” отримала також приз глядацьких симпатій.

Слід нагадати, що 19 вересня 2010 року в Тернополі вже відбувалися товариські змагання з перегонів роботів “Roborace”, організовані Асоціацією Робототехніки. Цього разу у відкритому чемпіонаті перегонів роботів “Roborace” 2010/2011 взяли участь команди Тернополя, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, а також гості з Білорусії.