Нові трактори та обладнання до них, яке дозволить прибирати сніг, поливати квіти, обробляти газони, зрізати та подрібнювати гілки, з’явилися у Тернополі.

Придбану техніку презентувало КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця». Вона значно полегшить роботу дорожників, повідомляє ІНТБ. Взимку ці трактори з тротуарів прибиратимуть сніг, а влітку возитимуть воду для поливу квітів вертикального озеленення.

Як розповів начальник комунального підприємства Юрій Щирба, техніка – китайського виробництва. Вона недорога уже встигла себе зарекомендувати у Тернополі, адже подібні трактори уже пропрацювали тут по 4-6 років.

Крім устаткування для прибирання снігу та поливу квітів, шляховики отримали пристрій для дроблення гілля а також фризу, яка перемелюватиме землю на газонах.

Незабаром у «Міській шляхово-експлуатаційній дільниці» має з’явитися унікальна машина для вигрібання болота з-під бордюрів. За півгодини вона може завантажити брудом цілий «Камаз». Одна така машина на підприємстві уже є. Її МШЕД отримала у тимчасове користування, аби працівники навчилися нею керувати.