Допомога священиків нині особливо необхідна у зоні АТО, – кажуть представники капеланської служби Добровольчого Українського корпусу. Запрошують на службу священиків різних конфесій.

АТО, капеланСвященик у зоні антитерористичної операції – це і психолог, і друг, і помічник солдата. Завдяки допомозі капеланів вдавалося виводити солдатів із глибокої депресії.

«Насамперед у зоні АТО солдати потребують підтримки моральної та спілкування. В багатьох різні сімейні проблем. І найперше, що потрібно – це вислухати людину, підтримати і дати якусь пораду. І не важливо, яку ти конфесію представляєш, головне – це бажання допомогти», – каже капелан о. Андрій Любунь.

Завдання капеланів – служити героям, які взяли відповідальність захищати країну. Долучитися до капеланської служби запрошують й інших священиків. Оскільки проблем серед військових багато – алкоголізм, зрада рідних, відсутність мотивації захищати країну. «Нині багато воїнів втрачає мотивацію служити на війні. Через це зриваються хвилі мобілізації. Солдат не розуміє заради чого він туди йде. Держава, влада має показати важливість військової служби для країни», – додає капелан о. Василь.

Капелани на службі теж незахищені. Вони часто потрапляють під обстріли, а російські найманці влаштовують на них засідки та оголошують серед місцевого населення у розшук.