Значного розголосу набуло звернення нардепа-БЮТівця до прокуратури з вимогою розібратися з найпопулярнішим інтернет-ресурсом Тернополя “Форумом файного міста”. В прокуратурі, для годиться, розглянули заяву і відмовили у порушенні кримінальної справи.

Це перший прецедент у Тернополі, коли чиновники чи політики намагаються судитися “з інтернетом”. Як бачимо – невдалий.

Розуміючи, що публіка старань не оцінила, на сайті місцевої “Батьківщини” розмістили пояснення свого шефа. З нашої точки зору, воно більше схоже на виправдання.

Коментар нардепа Василя Деревляного:

– Я реагую на кожне звернення, яке надходить до мене від жителів Тернопільської області. От і цього разу до мене звернулися тернополяни з проханням втрутитися у ситуацію і захистити їхні права, оскільки, за їхніми словами, тернопільський Інтернет-ресурс «Форум файного міста» відверто насміхається з християнської віри. Думаю, всі ми прекрасно розуміємо, що для когось віра в Бога – це пусті слова, які нічим не підкріплені на практиці. А для когось – це щось дуже особисте, яке заторкує серце людини. І тому коли намагаються сміятися з Бога, то таким чином сміються з тієї людини, яка вірить у Нього. Ось це і є образою релігійних почуттів. І хоч наша держава є світською, тобто відділеною від Церкви, але це аж ніяк не означає, що всім, кому заманеться, можна сміятися з християнської віри. От ви скажіть: це нормально, коли люди розміщують всілякі карикатури на Ісуса Христа, на Богородицю, коли пишуть різноманітні богохульські анекдоти? Так має бути? Не йдеться про те, що ці люди повинні бути християнами, – вони мають право сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати жодної, як це передбачено Конституцією, – а виключно про те, що їм ніхто не давав права принижувати християн. Ось і все. Крім того, дуже прикро, що цим «Форумом» керують представники націоналістичної сили, яка постійно декларує свою приналежність до християнської традиції, для якої Бог і Україна – понад усе, а на практиці виходить все чомусь навпаки.