17 липня в селищі Коропець Монастириського району відбувся кулінарний фестиваль «КоропФест».
.
Родзинкою свята стала дегустація страв із коропа. Коропецькі господині частували всіх бажаючих різноманітними смачними стравами: риба фарширована, вареники з рибою, риба квашена, котлети з риби, торт рибний тощо.
За словами селищної голови Коропця Ганни Куйловської, кожна коропецька господиня знає кілька рецептів приготування коропа, які тримаються у секреті. Кулінарний фестиваль «КоропФест» завдяки своїй унікальності набув популярності вже далеко за межами Тернопільщини. Цьогоріч на нього приїхали гості не тільки з сусідніх областей, але й з закордону.
Найцікавіше те, що у фестивалі брав участь шеф-кухар військового корабля “Смольний” Ярослав Бойків, який приготував 18 коропів.
Організатори свята нарахували понад 3 тисячі відвідувачів, – повідомили в управлінні туризму Тернопільської облдержадміністрації. Загалом було закуплено 113 коропів загальною масою 75 кілограм.