Корпораця «Агропродсервіс» активно працює над відновленням Тернопільського м’ясокомбінату, який дасть можливість повернутися на роботу колишнім спеціалістам м’ясопереробної галузі й працевлаштуватися молодим.

Збудований у другій половині вісімдесятих років Тернопільський м’ясокомбінат за своїми виробничими потужностями був одним із найбільших у колишньому Радянському Союзі.

На жаль, варварська рука безгосподарності поглумилась над м’ясокомбінатом так, що він фактично втратив своє призначення. Тепер, увійшовши до складу корпорації «Агропродсервіс», він народжується заново. Тут на новітніх технологіях планують створити понад півтисячі робочих місць. Нині ж на ремонтно-відновлювальних роботах трудиться більше півтори сотні спеціалістів.

Керівник корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський переконливо стверджує, що до кінця цього року відновлений комбінат дасть перші тонни м’ясної продукції. А відомі свого часу далеко за межами України сирокопчені та сиров’ялені ковбаси знову появляться на новорічно-різдвяному столі тернополян і гідно конкуруватимуть за своїми смаковими якостями на вітчизняному та європейському ринках.

У скорім часі планується запустити лінію виробництва різноманітних м’ясних консервацій як у бляшаній, так і скляній тарах. Відновлюють також багатофункціональні потужні холодильні камери для охолодження свинини та яловичини.

М’ясокомбінат забезпечить замкнутий цикл виробництва в корпорації «Агропродсервіс», яка входить до ТОП-5 найбільших виробників свинини в Україні. Він також дасть поштовх до інтенсивного розвитку не лише свинарства, а й м’ясного скотарства в області, в тому числі в індивідуальних господарствах.