П’єрлуїджі Колліна визнав помилку суддівської бригади в грі Україна – Англія.

Глава суддівського комітету УЄФА і куратор футбольного суддівства України П’єрлуїджі Колліна визнав помилку бригади арбітрів з Угорщини на чолі з Віктором Кашаї, яка працювала на матчі Англія-Україна. Про це повідомляє ТСН.

“На Євро-2012 вперше з’явилися додаткові асистенти рефері (за воротами). Це експеримент, який проводить УЄФА. На жаль, на матчі Англія – Україна була допущена помилка. М’яч був забитий у ворота і пройшов на 50 см – це правда. Це була людська помилка. Але це єдина помилка на 1000 матчів. Це єдине неправильне рішення додаткового асистента арбітра за три роки проведення цього експерименту”, – сказав Колліна на прес-конференції у Варшаві, додавши, що додаткові арбітри 16 разів зробили свій внесок у прийняття правильних рішень.

Нагадаємо, що Кашаї не зарахував чистий гол Марко Девіча у ворота англійців. Повтор епізоду показав, що м’яч повністю перетнув лінію, а додатковий арбітр стояв по лінії поля за кількох метрів до воріт.

Щоправда, від цього визнання українцям ні солодко, ні гірко. В УЄФА не визнають такого прецеденту як перегравання матчу.