Бігборд із попередженням про близький кінець світу нещодавно з’явився у Тернополі.

Згідно з повідомленням на рекламній конструкції, кінець світу настане 21 травня 2011 року о 22.00. Такі ж бігборди є в багатьох містах України, США та інших держав.

Розміщений стенд із написом на вул. Морозенка, на ділянці дороги між поворотами на вул. Симоненка і вул. 15 Квітня., – повідомляє “20 хвилин”.

Сам підрахував

Таку своєрідну міжнародну рекламну кампанію апокаліптичних прогнозів розгорнув американський проповідник і колишній інженер, 89-річний Гарольд Кемпін.

Висновку про кінець світу він дійшов з допомогою математичних розрахунків. За його словами, протягом 70 років вивчення Біблії він розробив систему, яка використовує математику для інтерпретації зашифрованих у ній пророцтв. Мовляв, у суботу, 21 травня, буде 722500 днів з 1 квітня 33 року н.е., коли, як вважає пан Кемпін, був розіп’ятий Христос. Цифра 722500 важлива, тому що її можна отримати шляхом двократного множення трьох священних чисел – 5,10 і 17 – одне на одного, повідомляє Інтернет-видання “Світ 24”.

На думку віщуна, про апокаліпсис вже свідчать природні катаклізми, які посилилися з початку року – масова загибель тварин, сильні землетруси, рекордні цунамі, повені. Раніше Кемпінг вважав, що світу прийде кінець ще 6 вересня 1994 р., але потім виявив, що зробив математичну помилку у своїх розрахунках.

Віщун стверджує, що 21 травня 2011р. тільки 2% всіх людей на Землі відчують, що прийшов судний день, їх Бог забере на небеса для спасіння, інші залишаться на Землі й потраплять у муках в пекло, але дещо пізніше – 21 жовтня 2011 року.

“Робіть добро і не бійтеся кінця”

“Пророцтво” прокоментувати погодився отець УКГЦ Андрій Романків. За його словами, жодну зашифровану дату за біблійними пророцтвами вирахувати неможливо.

– Там чітко сказано: “Ніхто не знає ні дня, ні години”. Це все особисті фантазії окремої людини і жодних вагомих підстав вони під собою не містять. Крім цього, видно, що людина заможна, якщо може свої фантазії масово проявляти через бігборди. Я б радив християнам не звертати на такі речі уваги і не піддаватись на жодні подібні провокації. Кожна людина в будь-яку секунду свого життя повинна бути готовою до того, що Господь може її покликати. Але ніхто не знає, коли це відбудеться.

Отець Григорій Нецькар УПЦ Київського патріархату дотримується схожої позиції. На його думку, кінця світу ніхто не може знати – ні ангели небесні, ані син чоловічий, тільки Бог знає про це.

– “Якщо ви бачите, що на деревах бруньки – то скоро літо” – цитує він уривок з Біблії. – Все те, що там перечислено – і війни, і землетруси, і великі скорботи – все те станеться, але то ще не кінець. Судний день прийде в інший момент. А якщо брати різні пророцтва свідків Єгови про судний день, то вони про це уже говорили не один раз. Якщо пригадати, то у 2000 році вони уже пророкували апокаліпсис. Каже Господь: “Прийдуть під моїм іменем багато пророків і багато будуть казати, що там Бог і там Бог, але не йміть віри”.

Як вважає отець Григорій, такі заклики і пророцтва носять провокативний характер. Адже якщо переконати людину, що через декілька днів кінець світу, то вона може віддати тій секті все своє майно. Адже воно уже буде їй не потрібне.

– Головне – робіть добро і ви не будете боятися кінця світу, – переконаний він, пише “20 хвилин”.