І хоча овочівництво відноситься до категорії найбільш трудомісткої складової аграрної галузі, в корпорації все таки цьому напрямку приділяють належну увагу. Якість вирощеної на полях ПП «Тернопільське» овочевої продукції дозволяє конкурувати на місцевих ринках і забезпечувати її рентабельність. Але головним чинником, чому корпорація займається овочами, є бажання її керівництва якнайповніше урізноманітнити споживчий кошик тернополян.

Сьогодні на полях ПП «Тернопільське» на десятигектарній площі росте капуста, по три гектари відведено під моркву та цибулю. Судячи із стану посівів цих культур, їх урожайність у нинішньому році буде більшою, ніж торік.

Особливо радують пізні сорти капусти, які найбільше підходять для квашення та зберігання. За словами агронома господарства Івана Шевчука, місцеві овочівники сподіваються її отримати по 25 тонн з гектара.

Цьогорічні природно-кліматичні умови дають надію на добрий урожай моркви сорту «Коріна». Для посівів цибулі використали насіння сорту «Августа» чеської селекції. А столовий буряк «Болеро», який це приватне підприємство культивує уже чотири роки, характеризується хорошими смаковими якостями і має великий попит на ринку.

Створений у «Тернопільському» цех заморожування дозволяє практично до нового врожаю забезпечувати споживачів високоякісними овочами.

А тим часом, у господарстві активно триває жнивна кампанія. Вже завершили обмолот озимого ячменю, середня врожайність його сорту «Луран» видала понад 60 центнерів з гектара. На черзі – обмолот озимого ріпаку площею понад 235 гектарів.
Завершить жнивний комплекс ранніх зернових збирання пшениці, основу якої складає сорт «Поліська – 90», котра має високий вміст клейковини і найбільше підходить для хлібопечення. «Сподіваємося, – говорить Іван Любомирович, – що вона також порадує високим урожаєм».