Протягом півтора місяці у Тернополі будівельники компанії Креатор-Буд працювали над зведенням пам’ятника Незалежності. Відсутність будівельних матеріалів дещо затримала будівельний процес, втім бригада Креатор-Буду, не зважаючи на труднощі, завершила зведення постаменту вчасно, щоправда, працювати останнім часом доводилось до ночі.

Жінка, як символ України, вилита з бронзи підіймає у небо журавля, який нагадує тризуб. Так виглядає скульптурна композиція, яка відсьогодні прикрашатиме центральний майдан Тернополя.

23 серпня – День прапора, історична подія для тернополян. День відкриття пам’ятника Незалежності. Ініціатором та замовником проекту стала Тернопільська міська рада. Почесне право  відкрити пам’ятник у день свята надали скульптору Івану Сонсядло, архітектору Данилу Чепілю та директору будівельної компанії Креатор-Буд Ігорю Гуді.

Для нашої компанії,- запевняє Ігор Гуда, – будівництво пам’ятника Незалежності – справа почесна і відповідальна. Я радий, що Креатор-Буду випала честь зводити цей постамент – символ незалежної, вільної України. Це частина нашої історії, історії нашого міста і кому, як не нам, її творити. Сподіваюсь, що цей спільний проект, до якого долучився і наш колектив, колектив «Креатор-Буду», стане не лише окрасою міста, а й символом патріотизму і величі наших тернополян.