Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ольга Гузар провела нараду із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зокрема йшлося про організацію та проведення в області, під патронатом голови облдержадміністрації Михайла Цимбалюка, циклу заходів, присвячених новорічно-різдвяним святам, повідомляє прес-служба ОДА.

У рамках новорічно-різдвяних святкувань в області заплановано провести 16-25 грудня благодійну акцію «З турботою про дитину» в дитячих інтернатних закладах області та для сімей, що знаходяться у надзвичайно складних життєвих обставинах.

А 18 грудня на обласну святкову благодійну програму до свята Святого Миколая запросять дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а для багатодітних сімей області організують благодійну акцію для «Від Миколая до Різдва».
Подарунки-миколайчики отримають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти з багатодітних, малозабезпечених  сімей, діти, які залишились без догляду.

На 10 грудня заплановане проведення XVI обласного фестивалю для дітей з особливими потребами «Повір у себе». Також у грудні пройде акція «Даруймо тепло доброти» для дітей, що проживають у інтернатних закладах.

До речі, планується, що, в рамках проекту «Схід-Захід», на новорічно-різдвяні свята до Тернопільщини прибудуть діти зі східних областей України.

З метою поширення екологічних знань та розвитку творчих здібностей дітей у навчальних закладах Тернопілля відбудеться обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Не рубай ялинку!» та обласна виставку-конкурс «Новорічно-різдвяний подарунок».

Окрім святкових імпрез влада планує завершити реалізацію низки інших проектів, а саме: здати в експлуатацію житловий корпус у дитячому будинку «Пресвята родина» Тернопільського благодійного фонду «Карітас», новостворений будинок сімейного типу на Шумщині та житловий будинку для багатодітної сім’ї у цьому ж районі.