Широко розрекламоване торік міською радою соціальне житло, яке готова будувати за зниженими цінами одна із місцевих будівельних фірм, не користується попитом. Принаймні наразі тільки двоє претендентів подали документи, які були затверджені у мерії. Хоча міський голова Сергій Надал сподівався, що охочих буде значно більше. Але одним не сподобалося місце розташування (смт. Березовиця). Інші, напевне, очікували більших благ.

– Ми говоримо про соціальне житло, яке є значно дешевшим. Не може соціальне житло відповідати усім ідеальним вимогам: жити хочу в центрі, сто квадратних метрів і так далі. Але навпроти цих будинків буде ставок плюс дві сотих землі. Якщо сьогодні квартира в Тернополі коштує 5500-5700 гривень за метр квадратний, то тут їм пропонують за 3950. Відчувається різниця. Не може вона бути такої ж якості, –  пояснює мер.

Нагадаємо, перевага на отримання так званого соціального житла, в першу чергу, надається тим людям, котрі перебувають на квартирній черзі у міськраді. Але, вочевидь, тернополяни, які сьогодні не мають власного житла, все-таки воліють чекати роками, аніж обирати перше ліпше.