Зусиллями місцевої аграрної «знаті» призбручанський район перетворився в полігон для випробування різного роду чорних технологій.

Якщо в 2009р. під час перевиборів до облради в Підволочиському районі була зафіксована надприродна перевага «Єдиного центру», який вів на вибори губернатор Юрій Чижмар, то цього разу рекордну підтримку здобула партія нового Президента. Правда, не таку, як 2009р.(тоді було за 30%), але приголомшливу. Наприклад, цього разу партія влади перемогла практично у більшості одномандатних округів, що дозволяє стверджувати про можливість формування більшості однією політичною силою – Партією Регіонів. І це в патріотичній Західній Україні?!

Причини бенефісу провладних партій сходяться на одному прізвищі – Героя України, аграрія Олега Крижовачука, який в 2009 році записався в «ЄЦ», а тепер подався у «Партію регіонів». Ще одним натхненником перетворення нормального патріотичного району у зразково-показовий приклад «побудови нової країни» на теренах Західної України став голова місцевої РДА Валентин Хоптян, який раніше обіймав керівні посади по той бік Збруча. «Зійшлися» погляди цих колоритних особистостей на досягненні результату на виборах 31 жовтня. І досягли: партія влади здобула 26%  неможливих для Галичини відсотки, переграла опонентів в одномандатних округах, залишивши їм  чітку опозиційну нішу. На Підволочищині «Свобода» набрала 16 відсотків, «Батьківщина» – 10%, «Нашій Україні», «Єдиному центру», «Фронту змін» та УНП залишили відповідно по 6,5,4 і 3 відсотки.

Найприкріше, що демократичні партії не можуть відстояти свого вибору. А те, що цей край голосує так, як інші галицькі райони області, підтверджують результати президентських виборів. Тоді місцева знать не «гралася» у вибори, очікуючи, хто переможе.