Останніх кілька років на Тернопільщині поступово покращують умови праці рятувальників. Загалом вже зазнали реконструкції 10 пожежних частин області. Сьогодні у Теребовлі відкрили чергову оновлену адміністративну будівлю підрозділу місцевої рятувальної служби. За словами начальника головного управління МНС в області Євгена Лукавого, тут створено усі умови для оперативної роботи пожежників.

.

– Сьогодні ми здаємо в експлуатацію пожежне депо із добудовою двох гаражів та адміністративного корпусу. Будівництво тривало останніх два роки. Будівля була повністю побудована від фундаменту і накрита дахом. Тут є і новий пожежний автомобіль, обладнаний відповідним механізованим інструментом тощо, розповів головний МНС-ник Тернопілля.

В свою чергу, рятувальники, які долучились до будівництва, запевняють, що роботи тривали не два роки, а набагато більше.

Цих будов взагалі не було. Це ми з нуля будували самі. Будова тривала дев’ять років. Тут працював увесь особовий склад – і цемент мішали, і штукатурили, і цеглу носили, і мурували. Всі повністю будівельні роботи від «А» до «Я» робили своїми руками, розповів старший пожежний диспетчерської пожежної частини Ярослав Лазорчин.

До речі, побудували споруду виключно за кошти меценатів та спонсорів. Проте певну допомогу тернопільське управління МНС все ж таки отримує.

В минулому році на управління МНС ми виділили 100 тисяч гривень по програмі. Цього року трошки менше – лише 50 тисяч гривень. Все-таки намагаємося при тому мінімальному бюджеті, але максимально допомогти. Ці кошти не йдуть на заробітну плату. Гроші виділяємо по програмі частково на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, десь на якесь обладнання. Ми в це не втручаємося. Виділяємо кошти і вже управління самостійно визначає, що їм найбільш необхідне, зауважив голова обласної ради Олексій Кайда.

Додамо, що в минулому році оновлену пожежну частину відкрили у Бучачі. Наразі ремонтні роботи тривають ще на декількох об’єктах. Зокрема, у райцентрах Монастириськ та Козова. Планується, що у наступному році один з них буде зданий в експлуатацію.