Ми вже не раз писали про навколобазарне протистояння між нелегальними торгівцями і міською владою. Нагадаємо, що команда Сергія Надал вирішила навести порядок з продавцями на тротуарі навколо перехрестя біля видавництва “Збруч”

.

Це виявилося складним завданням для тернопільської влади. Обурені діями муніципальної поліції, продавці ходили скаржитися до обласної влади та погрожували силовим протистоянням. Як тільки міський голова відбув у двотижневе турне за кордон, торгівля відновилася з попереднім розмахом. Кажуть, до цього приклав руку голова облради Олексій Кайда. Його, нібито,  розжалобили сльози бабусь, що продавали насіння або інші мотиви, не такого сентиментального змісту.

Базарна вольниця тривала недовго. Як тільки мер повернувся з відпочинково-пізнавальної поїздки – “краник” прикрутили остаточно. На тротуарі залишили тільки кількох продавців тваринок. Для забезпечення порядку на перехресті цілоденно пантрують правоохоронці та муніципали. До вашої уваги фото зроблені нашим кореспондентом в базарний день і годину пік.

Дмитро Шекель