Звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради Українита, обласних рад України щодо зняття з розгляду пленарного засідання Верховної Ради України законопроекту № 1015-3 «Про мови в Україні» фігурує у порядку денному сесії облради, яка відбудеться 21 жовтня.

Нагадаємо, це питання стало каменем спотикання на минулій сесії, воно не набрало достатньої кількості голосів для включення в порядок денний, після чого «Свобода» звинуватила фракції УНП та «Єдиного центру» у підігріванні провладній фракції Партії регіонів.

21 жовтня депутатам облради також запропонують звернутися Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України й обласних рад України щодо прийняття Податкового кодексу України.

Розглянуть депутати й інші питання, зокрема про Угоду щодо регіонального розвитку Тернопільської області між облрадою та Кабінетом Міністрів України, який виглядає окрім тексту угоди може отримати ще й гнівне звернення щодо податкового кодексу.

Відбудеться сесійне засідання 21 жовтня 2010 року о 10 год.