Влада краю пообіцяла віднайти для тернопільської «Ниви» суму, достатню для продовження змагань у другій лізі. Відтак професійний футбол на Тернопіллі не зникне.

Про це пише «20 хвилин».

Зима для тернопільської «Ниви» уже третій рік поспіль – період сподівань. Як і минулого року, єдиний професійний клуб області ризикував цієї зими припинити своє існування. Втім, як це часто у нас буває, уже в останній момент «Нива» фактично заскочила у підходящий потяг. У момент, коли вже більшість вболівальників зневірились у тому, що весною зможуть побачити нашу команду у змаганнях другої ліги, клубу все ж вдалось віднайти необхідну суму для продовження свого існування.

Приємні новини зі стану тернопільського клубу надійшли у вівторок, 15 березня. Обласна влада пообіцяла віднайти для потреб клубу суму близько 600 тисяч грн. Разом із виділенням фінансів погодили штаб клубу. Так головним тренером тернопільської «Ниви» призначили Ігоря Біскупа. Тим не менше, остаточно цю інформацію підтвердити ще не вдалося.

Начальником клубу став голова громадської організації «Нива», відомий у минулому її футболіст Роман Мацюпа. Адміністратором команди продовжує залишатись Іван Білоус. Останній вже доволі тривалий час обіймає свою посаду, і можна не сумніватись: у значній мірі завдяки його старанням клуб зумів дограти осінню частину змагань у другій лізі.

Що далі, можемо лише здогадуватись. Якщо всі команди у другій лізі вже розпочали підготовку до сезону (а в деяких вона вже триває близько двох місяців), то новому керівництву «Ниви» лише належить визначитись зі складом команди, а вже потім награвати колектив. Робити це доведеться у надзвичайно стислі строки – перший поєдинок у весняній стадії змагань нашій команді доведеться провести вже 14 квітня в гостях проти іллічівського «Бастіону».