28 березня піротехніки Управління ДСНС у Тернопільській області знешкодили два артилерійських снаряди калібром 76 та 152 мм часів Другої світової війни.

Як повідомляють в управлінні, один з них вилучили в лісі поблизу села Бліх Зборівського району. Інший – на території одного з місцевих підприємств у Борщеві.

Цього ж дня на номер екстреного виклику «101» надійшли повідомлення про випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Так, артснаряд калібром 76 мм знайшли у лісовому масиві поблизу колишнього табору “Орлятко”, що у Теребовлі. А на території домогосподарства у Бережанах знайшли ручну гранату Ф-1.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!