Весняне підтоплення Тернопільщині не загрожує – такого висновку дійшли члени засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Якщо ж виникатимуть проблеми, домовились оперативно їх вирішувати, а надзвичайних ситуацій уникати. Представники відповідних служб вже розділили обов’язки і до весняного льодоходу, кажуть, готові.

– Обстеження технічного стану водогосподарських об’єктів, водосховищ, ставків, гідротехнічних споруд, ГЕС та виконання будівельно-монтажних робіт. По мірі надходження коштів відновлюються аварійні запаси матеріалів та інвентар. Створені і готуються до умов роботи в надзвичайних ситуаціях аварійні бригади робітників, механізми і автотранспорт. Для ліквідації надзвичайних ситуацій на водних обєктах в області в структурних підрозділах тернопільського водгоспу створено 6 аварійних бригад, укомплектованих необхідним механізмом і автотранспортом – екскаватори, бульдозери, трактори, тягачі, автотранспорт, – повідомив заступник начальника з водних ресурсів Тернопільського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству «Тернопільводгосп» Ярослав Вівчарук телеканалу TV-4.