У четвер в столиці за підозрою у хабарництві затримали головного санітарного лікаря України Святослава Протаса та його заступника. Детективи антикорупційного бюро та поліції підозрюють їх у створенні злочинної групи, яка систематично займалася здирництвом.

Медика засудили за хабарПричетними до справи оголосили аж 19 обласних санітарних лікарів. Як випливає з повідомлення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, аферу колег викрив “чесний працівник СЕС”. За словами шефа поліції, група чиновників, на чолі з Протасом, “розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів”.

“На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані”, – написав він.

У підозрюваних по всій країні проводяться обшуки. Можливо, неждані гості завітали й до обласного тернопільського “санітара” Володимира Паничева. Він тривалий час працює в галузі, яку часто звинувачують в корумпованості, але вперше взялися за грунтовне розслідування.

Пізніше у поліції повідомили деталі оборудки, за яку затримано високих чиновників. Керівник служби наказав підлеглим поділитися з ним чималими преміями, на що більшість погодилися.

Уточнення: У нашій публікації було помилково названо прізвище та подано фотографію пана Дністряна, який обласним санітарним лікарем не працює. Редакція приносить вибачення.