Тестування на загальний рівень знань, психологічний тест, тест на рівень фізичної підготовки, медичний огляд та особиста співбесіда очікують на кандидатів у патрульну поліцію. Усі ці випробування триватимуть два-три тижні після завершення прийому анкет, тобто після 4 листопада. Олена Юнко, патрульний львівської поліції, перебуваючи у Тернополі розповіла чого очікувати від тестування і наскільки це складно.

– Головне – це на кожному етапі залишатися самим собою, – каже Олена Юнко, – Наприклад, психологічне тестування включає близько 600 запитань, і не потрібно думати, де можна схитрити, показати себе з кращої сторони. Оскільки психологічні тестуванні на те і розраховані, щоб виявити такі «хитрі» відповіді. Всім раджу бути насамперед чесними із самими собою. Стосовно фізичних нормативів, то теж не скажу, що було складно: були віджимання, біг на 100 метрів та кілометр на швидкість. Були тестування на рівень IQ, розділені на блоки: логіка, математика, аналогія, слова та речення по 60 питань в кожному. На його проходження давали 90 хвилин. Всі пройшли ретельний медогляд, не для «галочки», а для визначення реального стану здоров’я. Останній етап – особиста співбесіда. Мені її не важко було пройти, оскільки вирішила, що буду такою, як є, і якщо я не підходжу, то не буду працювати в поліції. Але зараз я вже працюю і робота мені довподоби.

У Тернополі з усіх конкурсантів після проходження випробувань, виберуть тільки двісті осіб, які й будуть патрульними. Але перед тим, як приступити до роботи вони ще пройдуть 10-титижневе навчання. Олена Юнко розповіла, що їх навчали вогневій і тактичній підготовці: різним прийомам самозахисту, як затримувати злочинця, проводити поверхневу перевірку, застосовувати спецзасоби, як правильно поводитися зі зброєю тощо. Серед інших предметів були: ефективна комунікація, стресостійкість, взаємодія з правоохоронними органами, адміністративне та кримінальне право, оформлення ДТП та інші.

Ольга Трач

Фото автора