Як позбутися корупції в державтоінспекції і повернути довіру до міліціонерів за круглим столом намагалися з’ясувати тернополяни з начальником управління ДАІ області полковником Андрієм Матрифайлом.

в тернопільських даішників тиждень безпеки рухуЩе на початку зустрічі Андрій Матрифайло наголосив на необхідності контролю за роботою працівників державтоінспекції: «Якщо ми не змінимо відношення до наших посадових повноважень, толку не буде. А для цього потрібний жорсткий контроль з боку громадськості».

Начальник обласного ДАІ зазначив, що вже місяць міліціонери співпрацюють із самообороною і автомайданом. Активісти не тільки слідкують за роботою автоінспекторів, а й допомагають патрулювати на Підволочиському, Чортківському і Зборівському блокпостах.

Під час зустрічі про здобутки автомайдану розповів його співкерівник Юрій Остап’юк: «Ми склали список так званих рішал, що містяться під МРЕВ ДАІ міста Тернополя. Серед таких – депутат Роман на Mitsubishi, Микола Ониськів на Toyota Land Cruiser, Борис Тарас на ВАЗ 21099, Василь Барановський на Opel Omega, Володимир Королевич на Opel Vectra, Василь Грипа на Wolksvagen Tuareg та Віктор Кривий на Mitsubishi».

Окрім цього, тернополяни говорили і про хабарі у МРЕО ДАІ Тернополя, що на вулиці Бережанська, 65. Андрій Матрифайло пообіцяв: «Якщо будуть знову вимагати хабарі – зніміть це на відео, тоді начальник МРЕО автоматично піде з посади. Я вам це обіцяю».

Загострення діалогу відбулося, коли громадський активіст Андрій Данчук поцікавився зарплатою та пенсією начальника обласного ДАІ і звинуватив його у хабарництві. Такі висловлювання викликали шквал обурення у присутніх, а Андрій Матрифайло зізнався: «Я – пенсіонер, отримую заробітну плату 7 300 гривень в місяць. А середня зарплата працівника державтоінспекції – 3 500 гривень», пише Тернопільінфо