Як повідомив заступник начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології Олег Соколовський, у парку імені Тараса Шевченка прийнялися всі катальпи, висаджені під час суботника. У планах – надалі зменшувати кількість «алергічних» тополь і перетворити місце відпочинку тернополян у «катальповий рай».

У Тернополі мер міста Надал разом з заступниками прибирає парк ім Тараса Шевченка 20 квітня 2013 року«У свій час там висаджували велику кількість тополь, – зазначив Олег Соколовський. – І це було правильно. Тому що ця порода дерев могла осушити болота та сміттєзвалище, які колись там були. Зараз потреб у тополі немає. Вона свою роботу зробила. І можна вже переходити на декоративні породи дерев».

Тому у міськраді вирішили спільно з дендрологами висадити катальпи замість зрізаних тополь. Це, на думку комунальників, дуже шикарне дерево. Красивіше ніж каштан.

«Ми хочемо зробити з парку Шевченка такий-собі «катальповий рай», щоб люди могли йти і милуватися цією красою. На даний час прийнялися всі катальпи висаджені під час суботника за участі міського голови Сергія Надала. Як правило, третина їх вмирає. Та я обійшов особисто кожне дерево. Побачив всюди листочки. Тобто видно, що міський голова разом з членами виконавчого комітету та іншими організаціями садив з добрими намірами. І все пішло», – сказав Олег Соколовський.