Традиційні передвиборчі міграції відбуваються і в середовищі партії влади. Як стало відомо з неофіційних джерел, Партію Регіонів може залишити багаторічний голова облорганізації (2005-2011), нардеп Орест Муц.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року центральний офіс ПР наполіг на усуненні Муца з посади голови осередку партії влади. У кращих традиціях “совка” на його місце було обрано тернопільського намісника Януковича -Валентина Хоптяна. Муцу тоді обіцяли повну підтримку влади на мажоритарному окрузі. Та не пройшло кілька місяців, як Північ області під патронатом одного із заступників Хоптяна почав опрацьовувати банкір з Києва Клименко. Очевидно, ця обставина відіграє не останню роль в можливому демарші Муца. Для початку нардеп на всіх своїх білбордах змінив партійний бренд на нейтральне “Представництво Тернопільщини. Ті самі зміни відбулися на сайті обласної організації партії влади та колишньому партійному офісі на вулиці Сагайдачного. Крім того, величезний банер з портретом Віктора Януковича завбачно змінено на такий самий, але з портретом Ореста Муца.

Змінилась і тональність його  виступів з трибуни Верховної Ради. Якщо раніше вони рясніли компліментами ” керівній і спрямовуючій партії”, то зараз нардеп в кращому разі згадує тільки про “мудрість” Президента.

Не виключено, що у такий спосіб “регіонал” готує колег по парламентській “парті” до здачі партійного квитка.

До речі, це ще не остання втрата для тернопільських “регіоналів”.  В політичних кулуарах розповідають, що несподівано “безперспективним” побачив своє політичне майбутнє один з міських депутатів-мажоритарників. Далі буде…