День міста Тернопіль святкував з борщем. Традиційну українську страву варили учасниці конкурсів краси. А те, що вийшло в результаті, роздавали присутнім безкоштовно.

.

Так званий “фестиваль” борщу, анонсований раніше мерією, відбувся у парку Національного відродження. Щоправда, до масштабів фестивалю ця акція аж ніяк не дотягувала і вмістилася, буквально, у два казани – маленький та великий. Але борщ був – справжній і “халявний”.

– Ой, подивіться лише, як вони з цими манікюрами ріжуть картоплю, – жартував ведучий Юрась Красюк. – Такими темпами дівчата до вечора будуть варити борщ.

Як виявилося, красуні дійсно варили борщ довго – майже три години. Своєрідний мікс конкурсу краси та шоу “Пекельна кухня” зібрав цілий натовп цікавих. При цьому чоловіки, здебільшого, не відривали очей від струнких ніжок моделей, а жінки щиро ділилися власними рецептами приготування борщу. Спочатку, під спалахи фотокамер та коментарі глядачів, дівчата вкинули в окріп м’ясо. Згодом їм довелося покришити катоплю, а далі – додавати в казани капусту, зажарку, зелень, сіль та спеції. Керував усім цим процесом шеф-кухар одного з тернопільских ресторанів, котрий навіть розкрив власний секрет смачного борщу – наостанок влив у казани трохи горілки.

Та, мабуть, найважче “міскам” було не готувати страву, а пригощати нею тернополян. Ласі до “халяви” галичани замалим не з’їли самих красунь разом із столом, парканами та казанами. Організаторам кулінарного шоу ледь вдалося стримати навалу натовпу, тамуючи очевидне бажання достукатися до свідомості свідомих українців автентичними як борщ українськими матюками.

Зазначимо, що готувати борщ разом із моделями мали представники міської ради, проте, як кажуть – не судилося.

– Я не знаю, де вони. Ми мали забезпечити продуктами та привели красунь. Ми своє завдання виконали, – прокоментував один з організаторів фестивалю Володимир Заверуха.

Щоправда, звинуватити тернопільську владу в повному ігноруванні “фестивалю” борщу не можна. Вона все ж з’явилася перед світлі очі міщан, але… в небі. У момент, коли тендітні ручки тернопільських красунь висипали в казани приправи та зелень, над парком пролетіли повітряні кулі, одна з яких гордо несла представників міської ради.

Зазначимо, що у парку Національного відродження мали б зварити не один казан борщу. У програмі святкувань, яку раніше оприлюднила мерія, було передбачене свято тернопільської кухні “Рецепти святкового міста”. На ділі ж навколо “співучки” лише розставили звичні намети з шашликами, курями-гриль та пивом. Утім, на такі дрібниці тернополяни не стали звертати увагу, тож свято вдалося.

У Тернополі відбулося свято борщу