Про єдність церков говорив Глава Української Греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, перебуваючи у Тернополі. Він підкреслив, що зараз церкви вчаться разом діяти, і роблять у цьому напрямку певні кроки, повідомляє ІНТБ. 

– Ми сьогодні вчимося бути разом в дії, отож – діяти разом. Виступати на захист різних цінностей християнських – отака спільна дія відбулася 1 грудня цього року, коли ми, Глави наших традиційних церков, у тому числі й Московського Патріархату, прийняли спільну відозву до Українського народу щодо духовного коріння сучасної кризи, – зазначив Блаженніший Святослав Шевчук.

Фундаментом єдності церкви є Христос, пояснює Блаженніший Святослав Шевчук. Коли всі християни зможуть разом служити Службу Божу і причащатися з одної чаші тіла і крові Ісуса Христа, наступить Євхаристійна єдність.

– Наступна єдність – це щоби в Україні був один пастир. Якщо є одна церква, тоді мусить бути об’єднання у якийсь, я би сказав, єдиний організм. І це, можливо, справа якогось дальшого майбутнього, – сказав Блаженніший Святослав.

Перебуваючи в Тернополі, Блаженніший Святослав говорив також і про молодь. Він пояснив, що Церква має бути відкритою, прислухатися до юнацтва і стати зрозумілою для нього, бо світ змінюється, а разом з ним – і спосіб мислення та спілкування. Молоді треба давати бути собою у Церкві, адже вона шукає за Богом.

Читайте на цю тему: