Російські лікарі-дієтологи рекомендують готувати або купувати паски зі знежиреного сиру і без вершкового масла, передае РІА Новини.

На думку старшого наукового співробітника клініки Інституту харчування РАМН, кандидата медичних наук Юлії Нємєнової, сирні паски та здобні паски – це висококалорійні продукти з великим умістом жиру, тому їх не рекомендується вживати відразу після закінчення посту.

“Паска – досить жирний продукт харчування. Бажано хоча б не класти в неї вершкове масло, або приготувати цю святкову страву з нежирного сиру. І менше додавайте в неї солодкого: цукру, родзинок, цукатів”, – погодилася з колегою і лікар-дієтолог Державного науково-дослідного центру профілактичної медицини Мінздоровсоцрозвитку РФ, кандидат медичних наук Рузанна Еганян.

Також лікарі-дієтологи закликають православних росіян не захоплюватися в Пасху вживанням яєць, оскільки вони збільшують кількість холестерину в організмі. Особливо це стосується людей, у яких цей показник підвищений. Споживання яєць для осіб з високим рівнем холестерину бажано обмежити до 1-2 на добу, – відзначають фахівці.